A kedvezményezett neve: Komplex Média Csomagolástechnikai és Feldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság

A képhez tartozó alt jellemző üres; infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA-1024x708.jpg a fájlnév

A projekt címe: Értéklánc minőség fejlesztése a Komplex Média Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 177 896 825,- Ft

A projekt összköltsége: 395 326 278,- Ft

A támogatás mértéke: 45%
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2021.07.30.
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.7-19-2020-00003

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A Komplex Média Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés együttes finanszírozásában kiírt GINOP-1.2.7-19 kódszámú, a „Magyar Multi Program III. – A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című felhívásra sikeresen pályázott, amin 395 326 278,- Ft összköltségvetés mellett 177 896 825,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A vállalkozásunk közeli célja az egyedi, változó tartalmú nyomtatási lehetőségek bevezetése. A változó piaci trend, illetve a várható jogszabályi változások lehetővé teszik az egyedi azonosítókkal, sorszámozással ellátott termék gyártását, többek között a nyomon követhetőség miatt. E cél megvalósításához egy komplex fejlesztés szükséges. Az egyedi, változó tartalmú termékek gyártásához az iparág szereplői által használt flexo nyomógépek a kialakításukból adódóan nem alkalmasak. Célunk eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő eszközpark kialakítása. A változó tartalmú nyomatókat csak digitális nyomógéppel lehet megvalósítani, ezért egy ilyen gép és a hozzá tartozó szoftver beszerzése a cél.

Meghatározott projekt célok:

•             Technológiai fejlesztést lehetővé tevő eszközök beszerzése (Durst TAU 330 RSC 5c inkjet gép, Grafotronic CF350 kiszerelő gép)

•             Digitális workflow management kialakításához immateriális javak beszerzése (Durst Workflow Plus)

•             Web to print megoldás implementálása immateriális javak beszerzése (Durst Smartshop w2p)

•             A termelési és értékesítési informatikai rendszerek integrálása mind a meglévő, és új rendszerek esetén

Digitális gyártósor: A menedzsment tapasztalata, hogy a piac a digitális gyártás irányába halad, illetve az Európai Unióban néhány éven belül kötelező lesz az ún. track and trace technológia. A Track and trace szolgáltatás olyan egyedi előnyöket biztosít a márka tulajdonosok felé, amivel meg tudják védeni termékeiket a hamisítástól, a termék életút ellenőrzésével hasznos terméktervezési információikat nyerhetnek, és mindezt a nyomdai szolgáltatás részeként, személyre szabott egyedi megoldásként tudják megkapni, ezzel is fokozva a vevői elégedettséget, és a bizalmat.

Egy terméket egyedi azonosítóval ellátva lehetővé válik a termék életútjának nyomon követése. Ezek a megoldások a látóhatárba került törvénymódosítási elképzelések miatt a közeljövőben kötelezővé válnak.

Utófeldolgozó berendezés: Ez a berendezés a kivágást, digitális feldolgozást végzi. Csökkenti a mechanikus munkát illetve a selejtköltséget, ezzel együtt magára a digitális gyártásra fordítható kapacitás növekedne.

Információs technológia-fejlesztés:

  • Digitális workflow management kialakítása: A beszerezni kívánt berendezések működéséhez feltétlenül szükséges egy digitális workflow management szoftver beszerzése. Ennek feladata a gyártási program összeállítása, melynek része többek között a digitális előkészítés, illetve a geometriai elrendezés kialakítása.
  • Web to Print megoldás: A „Web to Print” szolgáltatás arra összpontosít, hogy észszerűsítse és felgyorsítsa a beérkező nyomdai megrendelések/munkák feldolgozását. A cél, hogy kiküszöbölje a felesleges műveleteket, hatékonyabbá tegye az előkészítési- és gyártási folyamatot. Ezzel a megoldással a nyomdák új értéknövelt szolgáltatást képesek nyújtani megrendelőik számára. Lehetőség nyílik az online beérkező megrendelések hatékony és professzionális kiszolgálására.

Az eszközpark és szoftverek fejlesztésen túl a Termeléstervezési és –szervezési tanácsadás és kiszolgáló (informatikai) rendszerek implementációjához kapcsolódó tanácsadást (beleértve digitális gyártástechnikák alkalmazásához, a gyártóberendezések termelésirányítási informatikai rendszerbe kötéséhez, a gyártási hatékonyság intelligens növeléséhez, optimalizáláshoz kapcsolódó tanácsadás) igénybe vesz a vállalkozásunk.

A tervezett komplex fejlesztés megvalósulásával a Komplex Média Kft. a legmodernebb nyomdagéppel és azt kiszolgáló szoftverekkel fog rendelkezni. A projekt megvalósításával nagyfokú növekedés várható, ami gazdaság dinamizálásban is kulcsszerepet játszhat.