A kedvezményezett neve: Komplex Média Csomagolástechnikai és Feldolgozó Kft.

A projekt címe: Stancológép beszerzése kapacitásbővítés érdekében a Komplex Média Kft-nél.

A szerződött támogatás összege: 29 313 000,- Ft

A projekt összköltsége: 97 710 000,- Ft

A támogatás mértéke: 30%
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2018.12.31.
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00023

 

 

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A fejlesztés célja, cégünk technológiai munkafolyamatainak optimalizálása; a munkafolyamatok minőségi jellemzőinek javítása, gyorsítása, valamint a selejt hányad minimalizálása.

A beszerezni tervezett Rietstack IRS530 stancoló gép az alábbi munkafolyamatokat látja el a csomagolóanyagok, címkék, stb. konfekcionálása, utófeldolgozása során.

A különböző anyagokra, mint az IML (in-mould labeling), papír, karton, fólia, stb. történő nyomás során a nyomatok tekercsekre kerülnek. E tekercses nyomatokat tudja a stancoló gép hosszanti irányban vágni, stancolni (alakra, formára vágni), darabolni és utolsó lépésként a nyomatokat leszámolni és előre megadott nagyságú, darabszámú kötegekbe rendezni. A nyomatok számolása, kötegelése gyárunkban eddig kézi erővel történtek, amit most automatizálni szeretnénk.

A nyomatok készítésére alkalmas, meglévő gépünk (Gidue Combat 530 C nyomógép) is rendelkezik mágneshengerrel. Azonban ez nem számolja és rendezi kötegekbe a kijövő végterméket. A gyártásunkat lassítja, hogy a nyomatok kivágása lassabb munkafolyamat, mint a nyomtatás, így mindig felhalmozódnak a kivágásra váró tekercsek.

A kivágás után a nyomatokat, címkéket munkatársaink mindig leszámolják, illetve kézi erővel rakatokba, dobozolják. Ezeket a befejező munkafolyamatokat (vágás, stancolás, számolás és kötegelés) tudja felgyorsítani az Rietstack IRS530 stancoló gép, azaz így valósul meg a gyár kapacitásbővítése. A gépbeszerzés segítségével magasabb feldolgozottsági szintet, pontosabb vágásokat, azaz magasabb minőségű csomagolóanyagokat, címkéket tudunk előállítani.

Az egyes munkafolyamatok automatizálásával (olcsóbbá válik a gyártás) és a stancolási kapacitáshiányuk megszüntetésével a vállalkozás versenyképessége növekszik, technológiai felkészültsége javul.

A Rietstack IRS530 stancoló gép specifikációi az alábbiak:

  • Alapgép stanca állomással
  • Maximális mechanikai sebesség:200 m/perc
  • Sűrített levegő 6 bar: 300 Lt/perc
  • Letekercselhető max, átmérő: 750 mm

A gép további jellemzői:

  • Fel- és letekercselőművel rendelkezik.
  • Vágómű 3 késsel, olló típusú vágási lehetősséggel.
  • – Vezérlő rendszer az off-line regiszteres stancoláshoz.
  • – Vezérlőpanel mozgatható karon
  • – IRS 530-as gép szállítószalaggal non-stop kötegelővel