A kedvezményezett neve: Komplex Média Csomagolástechnikai és Feldolgozó Kft.

A projekt címe: Vállalatirányítási rendszer bevezetése a Komplex Média Kft-nél.

A szerződött támogatás összege: 6 619 990,- Ft

A projekt összköltsége: 16 549 980,- Ft

A támogatás mértéke: 39,999988%
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2019.09.30.
Projekt azonosítószáma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00094

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A projekt rövid távú, konkrét célkitűzése, hogy a Kft-nél integrált vállalatirányítási rendszert, valamint egy üzleti intelligencia rendszer kerüljön bevezetésre (az ezek által megkövetelt hardver- és szoftverelemek beszerzésével és beüzemelésével együtt), amivel elérhető a hatékonyság növelése, és ami a cég belső üzleti, ügyviteli folyamatainak hosszú távra jó alapot, átláthatóságot, továbbfejlesztési lehetőséget biztosít.

A fejlesztés során be kívánunk szerezni a meglévő, elavult hardverek helyett korszerű, új informatikai eszközöket. Azaz összesen 6 db laptop-ot, és 4 db professzionális nagyméretű monitort akarunk vásárolni, amik SAP több ablakának egyszerre történő megjelenítését teszi lehetővé, így könnyítve a munkát. Az üzemünkben 3 műszakban folyik a munka, így egyes gépek egész nap működnek, így azok strapabírósága kiemelten fontos volt a típus kiválasztásakor. Az eszközök a cég székhelyén, és a telephelyén lesznek üzembe helyezve.

Az előzőekben bemutatásra került, hogy egy kisebb mértékű eszköz, hardver beszerzés mellett 9 db rendszert kívánunk bevezetni a vállalkozásunknál. A felsorolt rendszerek az alábbi szoftvereket jelenti:

  • SAP Business One professzionális felhasználó (gyártáshoz): Egyszerű hozzáférést biztosít az összes céginformációhoz, egy gombnyomásra döntésekkel kapcsolatos jelentéseket szolgáltat a vállalat részlegei számára. Ezáltal egy olyan hasznos eszköz áll a rendelkezésére, ami az értékesítéstől a beszerzésen át a könyvelésig, a napi üzleti tevékenységeket hatékonyan és átláthatóan támogatja.
  • SAP Business One pénzügyi felhasználó (pénzügy és kontrolling): Költséghelyes könyvelést támogatja. Profit és investment center beszámolók hozhatók létre automatikusan költség helyenként, projektenként, kontrolling dimenziónként.
  • SAP Business One logisztikai felhasználó (értékesítés, beszerzéshez és készletgazdálkodáshoz): A modul az értékesítési folyamatot támogatja az árazástól a számlázásig. A beszerzés modulban zajlanak a szállítókkal összefüggő tranzakciók és kapcsolatok a megrendeléstől a számlázásig.
  • Microsoft Dynamics CRM Szerver licenc
  • Microsoft Dynamics CRM Cal licenc: Az ügyfélkapcsolat-kezelés, illetve CRM tevékenység olyan stratégia, amely a szervezet működésének középpontjába az ügyfelek igényét állítja, ez által javítva a jövedelmezőséget és az ügyfél-elégedettséget.
  • S-Work (munkafolyamat-irányítás): Az S-Work támogatja a szerepkörök kialakítását. A felhasználók képesek különböző jogosultsági csoportokat kialakítani, majd ezeket a csoportokat webhelyekhez hozzárendelni.
  • S-DOC (dokumentumkezelő): Érkeztetés, iktatás, postázás.
  • S-Group (tudásmenedzsment): Az S-Group egy csoportmunka támogató megoldás, amely lehetővé teszi az egyes területek munkájának összehangolását.
  • Webáruház