Hajlékonyfalú csomagolóanyag nyomtatási minőségének fejlesztése a Komplex Média Kft-nél.

A kedvezményezett neve: Komplex Média Csomagolástechnikai és Feldolgozó Kft.

A projekt címe: Hajlékonyfalú csomagolóanyag nyomtatási minőségének fejlesztése a Komplex Média Kft-nél.

A szerződött támogatás összege: 34 086 224,- Ft

A projekt összköltsége: 68 172 447,- Ft

A támogatás mértéke: 50%
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2018.07.26.
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-00022

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A csomagolóanyag gyártó iparban bekövetkezett digitális forradalom hatására rengeteg új eszköz és módszer kapcsolódott be a nyomdaipari munkafolyamatokba. A digitálisforradalom ezen kívül strukturális változásokat is hozott a csomagolóanyag gyártó iparban. A korábban fizikailag is egy helyen működő előkészítési és nyomtatási munkafolyamatok elkülönültek egymástól, a feladatok specializálódtak, nyitott rendszerű munkavégzés alakult ki. Ma már az előkészítő stúdiók rengeteg csomagolóanyag gyártóval dolgoznak együtt – valamint a gyártók is számtalan stúdióval dolgoztatnak–, így a napi munkafolyamatokban elengedhetetlen ismerni a másik fél specifikációit, az adott eszközök, eljárások, technológiák, anyagi jellemzők (papír, festék stb.) paramétereit ahhoz, hogy a nyomtatási előkészítés annak az egyedi rendszernek megfelelően legyen elkészítve.

Az előzőek miatt kerülnek beszerzésre a grafikai és gyártás előkészítő eszközök, úgymint a colormanagement és a hardver eszközök.

A Canon professzionális fényképező gépnek pedig a grafikai, csomagolóanyagok előkészítésben és a promócióban van szerepe.

Az ICC-alapú színprofilokkal való kommunikáció, az eszközök színtani jellemzőinek, ezen szín-profilokkal való definiálása a mai csomagolóanyag gyártó ipari munkafolyamatok igen korszerű módszere, mely nemzetközi szinten is igen rövid múltra tekint vissza. A szabványok és az eszköz-gyártók ugyanakkor hosszú kutatások után megtalálták azt a közös platformot, melyben a nyomdaipari reprodukciók színhelyes megvalósítása, és a márka színek objektív jellemzők alapján, az adott eszközöket egyértelműen definiálva készíthető el.

A gyártás-előkészítés és a grafikai tervezés után a megfelelő nyomógép segítségével lehet a megfelelő minőségű, színhelyes nyomatokat elkészíteni. Vállalkozásunk jelenleg egy Gidue Combat 530 C nyomógéppel rendelkezik.

A költségek között felsorolt nyomóhenger szett segítségével állíthatunk elő különböző méretű (hosszúságú, szélességű) címkéket. A festékfelhordó (anilox) szett segítségével kerülnek fel a színek címkékre, nyomatokra. Az utolsó fázis az elkészült nyomatok méretre, formára vágása. Ezeket a kivágó formákat kell felhelyezni a mágnes henger szettre.

Az előzőekben bemutatott gyártási folyamat teljes egészét lefedik a beszerezni kívánt eszközök. Ezek segítségével a gyártás előkészítésének minőségét, és a gyártás gyorsaságát, tudjuk növelni, így a termelési kapacitásunk is növekszik.