A kedvezményezett neve: Komplex Média Csomagolástechnikai és Feldolgozó Kft.

A projekt címe: Komplex Média Kft. üzemcsarnokának épületenergetikai fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 31 781 730,- Ft

A projekt összköltsége: 71 174 737,- Ft

A támogatás mértéke: 44,653105%
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2019.09.27.
Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.1-8-4-4-16-2018-00291

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

 • A tervezett fejlesztés alapvető célja, hogy a fejleszteni kívánt épület energiahatékonyságát növeljük, azaz a jelenlegi FF energetikai minőség szerinti besorolásból egy korszerű CC minősítésbe kerüljön az épület. Az energiafelhasználás csökkentése mellett a megújuló energiaforrás-felhasználás növelése által az üvegházhatást okozó gázok kibocsátás csökkentését is vállaljuk.
 • Az alábbi tevékenységeket fogjuk elvégezni az épületen, hogy a projekt célját teljesíteni tudjuk:
 • – Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése: ez az épület oldalsó 6 cm paneljei helyett 10 cm-esek kerülnek beépítésre, illetve a kialakításra kerülő állmennyezetbe egy 10+12 cm üveggyapot szigetelés kerül.
 • – Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje / energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése: e tevékenység keretén belül az összes ablak, és bejárati ajtó 3 rétegű üvegezésű lesz, 6 légkamrás profilú műanyag nyílászáróval. A gyártó részen a szekciónált kapuk 67 mm vastag kapukra lesznek cserélve.
 • – Hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje korszerű, fosszilis tüzelőanyaggal üzemelő, nagyhatásfokú berendezésekre (pl. kondenzációs kazánok beépítése, felületfűtés kialakítása): e tevékenységen belül a jelenlegi hőtermelő berendezést cseréljük 2 db VIESSMAN kondenzációs kazánra.
 • – Hőleadó berendezések korszerűsítése vagy cseréje: e tevékenységen belül a lapradiátorok cserélésre kerülnek, illetve bizonyos helyiségekben Fan-coilok kerülnek kialakításra.
 • – Meglévő központi szellőző- és hűtő berendezések cseréje korszerűbb rendszerre: kialakításra kerül egy új légkezelő, ami beszívó és elvezető légcsatornákkal fog rendelkezni. A VTS gyártmányú, VVS100-RFPDHCV/VVS100-LFVPD-CD típusú légkezelő kerül beépítésre. A hűtési feladatokat 1 db CLIVET WSAT-XEE 352 típusú folyadékhűtő fogja ellátni.
 • – Napkollektoros rendszer kiépítése: Az épület tetején elhelyezésre kerül 4 db Viessmann Vitosol 200-FM SV2F típusú napkollektor
 • – Napelemes rendszer: az épület tetején egy 10 kW-os teljesítményű rendszer kerül elhelyezésre.
 • A projekt megvalósítási helyszíne a 7400 Kaposvár Nagygát utca 6. szám, illetve a 3629/10 helyrajzi szám alatt található.
 • A környezetvédelem mellett a fejlesztés eredményeképpen a Kft. közüzemi kiadásai is jelentősen csökkenni fognak. Az így megmaradó források növelik a cég versenyképességét, ez által a munkamegtartó, és növelő lehetőségét.